Gull,
Razumijem tvoju
"srdžbu", no prečesto prozivanje forumaša, direktno po nadimku, skoro pa prelazi s onu stranu internetskog bontona.

G. "Autoritetu za Internet-bonton", kako vidim, sasvim si (ne po prvi puta) krivo "isčitao" moju poruku - sve ove godine ipak su me naučile da ti "krivo spajanje" žičica i olako baratanje teškim riječima nije strano ("srdžba"? "prozivanje"?) pa ću još jednom morati strpljivo priskočiti s razjašnjenjem (u ne preglomaznoj nadi da ćeš "ubrati" poruku) premda sam prethodno smatrao da je svakome dobronamjernog i zdravog uma moja poruka u ovom topicu kristalno jasna; nisam "srdit" (tvoji navodnici uz ovaj "epitet" na čine baš puno da umanje notu predbacivanja) niti "jotu", a još manje ikoga "prozivam", već sam pomalo zabrinut za vsadeka.
Ako si ti pak moje iskreno zanimanje za zdravlje kolege s foruma izabrao nazvati "srdžbom" i "prozivanjem", ostajem bez komentara (što se, kao što znaš, ovdje ne događa baš često)...
Za direktan kontakt tu je uvijek "osobna poruka", tzv. "pm" (svaka sličnost sa 3pm je slučajna!).
Glede aktivnosti na forumu: uživajmo u onome što imamo

, pružimo se onoliko koliko se možemo pokriti

, uvijek stremimo boljem

i...
Je, je, jeee...hrpa uobičajenih
mlatila baba praznu slamu fraza, kakve ti znamo "leže". Ipak ću u nastavku pokušati razjasniti neke stvari...
Prije svega, vsadeka sam kontaktirao PP-om (privatnom porukom) s foruma, ali za sada bez odgovora.
Prirodno je da netko tko aktivno (čitaj, redovitm napisima) doprinosi Forumu "potajno priželjkuje" da više članova čini isto, kako bi kroz "živu razmjenu" ideja "osluškivali" što nas zanima kao svojevrsni živi, povezani, "šahovski organizam" te na taj način, u toj živahnoj razmjeni, polučimo optimum od našeg forumskog druženja. Međutim, ovdje nitko niti u jednom trenutku, pa tako ni ja, ne forsira nikoga da sudjeluje, ako mu to u određenom trenutku iz bilo kojeg razloga ne paše. Ono što bih, međutim, volio znati, jest pravodobno saznanje o dobrom zdravlju ljudi s kojima se ovdje družim kroz nezanemariv vremenski period. Zato mi je drago kad netko od njih "pusti glas" od sebe, i to, a ne moja "srdita želja za prozivanjem", je bio primarni razlog što sam uopće otvorio ovu temu. Najiskrenije - izravan je
katalizator ove teme zapravo bila PP koju sam primio od jednog forumaša koji je bio zabrinut za MK-ovo zdravlje, pa sam otvaranje ove teme (uz raspitivanje o MK-u preko još nekoliko PP razmjena s forumašima) vidio kao jedan od načina da o tome saznam(o) više, i to po mogućnosti direktno od MK-a (između ostalih).
I na kraju - ali ne i manje važno: po logici stvari i nije za očekivati da forumski admin i dugogodišnji aktivni član dijele isti stav po pitanju koje slijedi:
Što čini jedan Forum uspješnim? Iz adminove točke gledišta, sve ide k'o po loju, naravno -
POSJEĆENOST / čitanost (čitaj: lovica) pomalo ali sigurno
raste (čitaj: kaplje) iz dana u dan, i to je više-manje sve što je, po njegovom sudu, važno. A zašto i ne bi rasla? Ima se što čitati, ponuda je nabubrila, broj poruka odavno je prebacila petoznamenkastu cifru...
Treba li čuditi što je moj stav prema spomenutom pitanju ponešto drukčiji? Ok, jest, drago mi je da se puno čita, to samo po sebi govori da u "ponudi" ima za svakog ponešto. Ali isti je slučaj i sa svakom boljom galerijom slika: dođeš, prošetaš, razgledaš i odeš. Ne bi li bilo ljepše i za svih korisnije da u toj našoj "šahovskoj galeriji" svi zajedno ne samo razgledamo već prije svega SLIKAMO, međusobno se na taj način inspirirajući i otkrivajući kroz suradnju nove ideje, nove poglede, nove puteve?
Najiskrenije - misliš li doista da bi (bilo koji) forum trebao, idealno, sličiti "geleriji"? Na kraju krajeva i sam pozivaš - a nadati nam se da taj poziv dolazi iz iskrene promjene za promjenom nabolje i čupanjem iz živog blata "status quo" konformizma i da nije samo još jedan u nizu praznih floskula - da "stremimo boljem", zar ne? Po meni, trebali bismo zajednički stremiti da pretvorimo tu "galeriju" u živahnu, aktivnu "likovnu radionicu". Jesmo li se, svi kolektivno, doista baš do te mjere "ispraznili" da se više ni u najluđem snu nismo u stanju vidjeti kao dio kreaktivnog kolektiva suradnje i razmjene, već smo kao odgovor na
recesiju uzdigli "uzdaj se u se filozofiju" na status božanstva pa živo kročimo u posvemašnju
recesiju duha?
I u "epilogu", dozvoli mi još-dvije riječi: kad 1 ili 2 piše a 1000 (tj. trenutno 757, da budemo precizniji) čita, a to se događa ne u knjizi koju čita dotični auditorij već u mediju zamišljenom kao katalizatoru za aktivnu komunikaciju i razmjenu ideja, onda tu - nek me se pardonira zbog te "heretičke" primisli - fakat nešto "ne štima", bar iz perspektive tog prvospomenutog. 1000 ljudi voli šah taman toliko da bi čitalo o njemu, ali nema o njemu baš ništa napisati? Jasno mi je da je očekivati da baš svatko na forumu piše daleko ispod objektivnog i realnog, ali isto tako treba jasno reći: mizernih 2-3 promila ukupnog članstva koje povremeno nešto i napiše - a to je situacija kojoj redovito svjedočim u zadnje vrijeme - također je razočaravajući udjel koji izlazi iz sfere realnog i očekivanog...
Toliko - eto sad imaš još bonus-materijala, pa možeš i dalje lamentirati/laprdati o mojoj "srditoj prozivci".
...hvala na doprinosu!

Nema na čemu, ionako mi je isti "priuštio" samo - optužbe za srdžbu i prozivanje...

U zadnje vrijeme ionako razmišljam da se uhvatim kvake na izlaznim vratima foruma - tvoj zadnji komentar primakao me je još korak bliže.