Šah.hr - prvi hrvatski šahovski forum

Diskusija => Natjecanja, turniri... => Autor teme: bistra voda na 14-05-2014, 21:06:31Naslov: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: bistra voda na 14-05-2014, 21:06:31
Prijenosi uživo i rezultati mogu se ažurno pratiti. http://crochess.com/?p=4528 (http://crochess.com/?p=4528)


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: velijoze na 14-05-2014, 22:36:58
Samo 12 live partija.
Jako malo.
Zar nije moglo više?


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: velijoze na 15-05-2014, 19:42:56
Ne znam što je teško sucima zapisati rezultat partija odmah po prijavi da se može to uredno pratiti na netu. To nije u redu s njihove strane odn. od strane organizatora. Evo vidim danas su nakon valjda 3 sata od početka 3.kola počeli upisivati rezultate završenih partija. A u prva dva kola trebalo im je debelo da završe sve partije pa da tek onda odjednom ispišu sve rezultate. Pa nije internet za to da nešto pratimo tek kad debelo završi, kao da je knjiga koju možeš čitati tek mjesecima poslije kad se tiska, već je turnir stavljen na internet da se sve prati maksimalno brzo i istovremeno kako se događa, tj. uživo. Pa makar to bio i goli rezultat, ako već ne mogu potezi za sve partije. I ponavljam kako nema nikakvog objektivnog opravdanja što se uživo prenosi samo 12 partija, tako mizeran broj partija.


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: bobiri na 16-05-2014, 07:27:51
I ponavljam kako nema nikakvog objektivnog opravdanja što se uživo prenosi samo 12 partija, tako mizeran broj partija.

HŠS ima u svom vlasništvu 10 ploča i dvije su posudili kako bi mogli prenositi 3 kompletna meča.
Cijena jednog kompleta je oko 3.500 kn pa nije čudo da ih nema više i da neki klubovi koji ih imaju (ukupno u Hrvatskoj je oko 35 ploča) nerado posuđuju.

A što se tiče uploada na chessresults, to je u domeni glavnog suca. Možda više voli da prekontrolira sve formulare prije nego objavi rezultate.


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: velijoze na 16-05-2014, 15:53:37
Pa da ne može HŠS svake godine nabaviti bar pet tih specijalnih garnitura. Ne da mi se sada tražiti po internetu koliko država u okviru športa izdvaja za šah odnosno za HŠS, ali siguran sam da ne bi smio biti problem za tu nabavku.
A glede redovitog uploada rezultata završenih partija na chessresults odmah po završetku svake partije, stvarno je sramota da se to uvijek uredno  ne čini.


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: velijoze na 16-05-2014, 16:53:32
Nakon sat vremena od sklopljenog remija u partiji Janković - Stević "prezaposleni" organizatori to još nisu upisali u chessresult. Jedino su upisali brzi remi Šarić-Cvitan, i to je i dalje do sada sve. Besmisleno je uopće više o svemu tome pričati. Ja bih sada sve te organizatore poslao u neku zadnju svjetsku vukojebinu, u kojoj se živi i igra šah kao u 18. stolječu, ali i to bi za njih bila nagrada.


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: velijoze na 18-05-2014, 09:34:17
Kolo prije kraja, ZAGREB je pobjednik KUPA HRVATSKE!

Čestitam!


Naslov: Odg: Finale kupa Hrvatske, Bol
Autor: Mario na 09-07-2014, 00:25:52
MALI SAŽETAK KUPA HRVATSKE

U konkurenciji 26 prijavljenih ekipa jedini kandidati za osvajanje Kupa bili su ŠK Zagreb, ŠK Liburnija i ŠK Rijeka.

ŠK Zagreb, bez ijednog stranog igrača s Zdenkom Kožulom i Antom Šarićem koji su se pridružili Mladenu Palcu, Robertu Zelčiću i Branku Rogulju osvojili su pobjednički pokal.

ŠK Liburnija bila je primorana nastupiti bez Ivana Šarića, ali je na prvoj ploči za njih zaigrao reprezentativac Srbije Robert Markuš, a za njim su slijedili Davorin Kuljašević, Zoran Jovanović i Ognjen Jovanić.

ŠK Rijeka, nastupali su: Rus Boris Grachev, debitant Marin Bosiočić, Ognjen Cvitan, Boris Golubović i Jole Petrov.

Nipoćemu nije bilo za pretpostaviti da će pobjednik ovogodišnjeg Finala kupa Hrvatske biti odlučen i prije zadnjeg kola, ali to se dogodilo s jedne strane zahvaljujući sjajno raspoloženim i efikasnim igračima Zagreba, a s druge strane jer je spomenuta glavna konkurencija kiksala s slabijim protivnicima.

ŠK Zagreb svoje je obavio ranije, vrlo uvjerljivo, bez ijednog pojedinačnog poraza i ekipnog trenutka slabosti. Posebno su na putu do konačnog trijumfa bile vrijedne dvije pobjede crnim figurama u jakom meču protiv ŠK Rijeke, kad je Kožul pobijedio Bosiočića a Zelčić Petrova.

Tek u 6 kolu došlo je do derbija između ŠK Zagreba i ŠK Liburnije u situaciji kad je ŠK Liburnija trebala pobjedu kako bi se domogla drugog mjesta. ŠK Liburnija uspjela je svladati ŠK Zagreb minimalnom pobjedom i s 9 meč bodova završila je na 2. mjestu.

O trećem mjestu odlučivalo je nekoliko mečeva koji su svi od reda završili pomalo neočekivanim rezultarom:
ŠK Rijeka je doživjela minimalan, ali neugodan poraz od ŠK Vinkovaca, što je iskoristio ŠK Đakovo koji je s visokom pobjedom pobjedio ŠK Solin i tako osvojio treće mjesto.
ŠK Đakovo nastupili su: Hrvoje Stević, Mišo Cebalo, Rudolf Sertić i Drago Vargić.

1. ZAGREB Zagreb
2. LIBURNIJA Rijeka
3. ĐAKOVO - LIMMONT Đakovo   
4. VINKOVCI Vinkovci
5. BRDA Split   
6. RIJEKA Rijeka
....

Pojedinačni najbolji šahist bio je Zoran Jovanović (2737) ŠK Liburnija s 5 pobjeda i 1 remi.
Za Podravku su nastupili juniori Jurica Srbiš i Matija Ostović koji su potvrdili stečenu reputaciju da su spremni za senirske mečeve s iskusnijim i renomiranijim protivnicima.
Postignutim odličnim rezultatom  još jednom na sebe je skrenuo pozornost kadet Jadranko Plenča koji je nastupio za ŠK Konaki iz Novog Virja koji je na trećoj ploči ostvario 4 pobjede i 2 remija.
Isti rezultat kao i Jadranko Plenča postigao je još jedan naš kadet Bruno Makovec koji je bio na prvoj ploči ŠK Slobode Mihovljan iz Međimurja.
  Copyright © 2010-2017 Šah.hr. Sva prava pridržana.

eMail