Šah.hr - prvi hrvatski šahovski forum

Diskusija => Novosti => Autor teme: Schlechter na 14-04-2015, 08:40:16Naslov: GM (?) Galioz Nigalidze
Autor: Schlechter na 14-04-2015, 08:40:16
Prema pisanju današnjih "Sportskih novosti",ali i niza internetskih portala izbio je još jedan skandal zbog varanja tj korištenja šahovskog programa za vrijeme partije.Ovaj put se u središtu skandala našao dvostruki gruzijski prvak GM Galioz Nigalidze.
Stockfish mu je asistirao u partiji s Armencem Petrosjanom na "Dubai openu".
Za razliku od "zadarskog slučaja" s Ivanovom ovdje je odmah sve bilo jasno i Gruzijac je izbačen sa turnira i prijavljen Fidi.Predviđena kazna je tri godine suspenzije.U stvarnosti - doživotno.Nakon svega pod sumnju dolaze i prethodni Nigalidzeovi rezultati.


Naslov: Odg: GM (?) Galioz Nigalidze
Autor: Gulliver na 14-04-2015, 09:43:01
Lice i naličje visoke tehnologije 21.stoljeća, u kombinaciji s ljudskom prirodom; čega će još sve biti možemo samo nagađati, jer stoljeće je - tek počelo!

Bit će takvih stvari sve više, nanotehnologija je već krenula, primopredajnici koji se, umaskirani naravno, mogu ubaciti u ušnu školjku "veliki" su samo djelić milimetra... i u budućnosti će ih biti sve teže otkrivati!  :negative: ??? :uzaludan_posao:


Naslov: Odg: GM (?) Galioz Nigalidze
Autor: Hustler na 14-04-2015, 15:05:18
blocker ili ometač signala kod slučajeva tipa Ivanov
Kod ovog slučaja u dubaiu ali i ostalo, može se jednostavno rješiti - jedini "nenadziran" prostor u prostoru za igru je wc kabina i to se lako da rješiti tako da se tu nalazi jedino - wc školjka, nikakve kante za smeće i slično, jedan "čuvar" koji će voditi evidenciju onih koji ulaze u takve prostorije tj. wc kabine, periodično provjeriti wc kabinu svakih 15-20 min, i slično...
sve se da rješiti, uz malo veće troškove organizacije...
Kazne da, ali mala je to utjeha ako te pacer zgazi u 15 poteza... :scare3:


Copyright © 2010-2017 Šah.hr. Sva prava pridržana.

eMail