Šah.hr - prvi hrvatski šahovski forum
17-01-2019, 15:19:41 *
Dobrodošli! Molimo, prijavite se! Još niste član? Registrirajte se u dva jednostavna koraka!

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Pratite nas na Facebooku: https://www.facebook.com/Sah.hr.sahovski.portal
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: Mislim da je David Icke...
bolesno poremećen - 2 (25%)
elokventni prevarant - 2 (25%)
nešto od njegovih teorija je istina - 1 (12.5%)
vrlo je blizu istine - 1 (12.5%)
naprosto je genijalan - 2 (25%)
Ukupno glasača: 8

 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Što mislite o Davidu Ickeu?  (Posjeta: 9824 puta)
Zeleni
Top
*
Offline Offline

Postova: 598


Chesspect: +1389

« Odgovor #15 na: 06-02-2012, 15:09:26 »
+2

Opsežna prezentacija "slučaja Simoncini" u knjizi "Ljudski rode, ustani" jedan je od brojnih pokazatelja humanog usmjerenja Ickeovog lika i djela, što je za mene i najvažnije, bez obzira iz kojeg sustava vjerovanja proizlaze njegova opažanja i teorije. On nije znanstvenik niti je to ikada tvrdio. I ništa nije objavio u analima fizike. Jer nije fizičar. On je prije svega briljantan istraživač na području koje je nešto između povijesti, politologije, sociologije i psihologije, području poduprtim izvrsnim i itekako znanstvenim radovima ljudi koji se uglavnom ne uklapaju u rigidnost akademskih zajednica što naravno ne znači da su šarlatani. Klasičan primjer je Zecharia Sitchin, jedan od utemeljitelja alternativne povijesti i arheologije, čovjeka koji je s najvećom točnošću odgonetnuo sumerske zapise, jednim od najvećih svjetskih poznavatelja drevnih jezika. Ickeova nadahnutost Sitchinom, međutim, nije imala osobinu bilo kakvog "kulta sljedbe", što mi se posebno dopalo jer svatko treba donositi vlastite zaključke i misliti svojom glavom. Ickeovo gnušanje na takve pojave je vrlo mudro; s jedne strane svaka demistifikacija svoje ličnosti donosi mu sve više simpatija, a s druge razotkriva i razoružava takve pojave upravo u akademskim zajednicama gdje su, začudo, najžešće. (Od toga nije izuzet ni darvinizam koji unatoč velikim šupljinama i permanentnom traženju "karike koja nedostaje" još uvijek ima skoro religijski status)
Dakle, još jednom moram ponoviti, najvažniji dio Ickeovog opusa je ukazivanje na nepravdu i besmisao ovog suvremenog neokorporatizma, financiranog i kontroliranog od strane mreže tajnih društava koja su, pak, kontrolirana od strane besramno i nezamislivo bogatih iluminatskih obitelji. Za što naravno postoji izobilje dokaza, ako ih netko želi sagledati i razmisliti o njima. Ako ne želi, njegovo pravo i odabir. Ali svakome treba biti jasno da ni naša zemlja nije izuzeta, već odavno služimo kao paravan i alibi tom bogatom korporativnom imperijalističkom ološu za krvave ratne pohode kao što su Afganistan ili Irak. Na redu su, po svemu sudeći, Iran i Sirija.  Let's Go SLAVES!  Smiley

A nakon Simoncinija, mogli bi upoznati i Zechariu Sitchina:   clapping clapping clapping

Evidentirano

always look on the bright side of life
Ghor
Lovac
*
Offline Offline

Postova: 256


Chesspect: +612

« Odgovor #16 na: 06-02-2012, 17:55:41 »
+4

...
A vidim da ti se i tvoj istomišljenik dobro polomio ne bi li pronašao najupitniju Ickeovu izjavu u čitavoj knjizi od gotovo 800 strana (bojim se da je to sve što je od njega i pročitao, baš kao i ti)! Hajde, pronadjimo jedno omanje stablo u predivnoj, zdravoj, zelenoj šumi pa mu se grohotom nasmijmo, šume i ne vidjevši - tako je to išlo, još od davnina, zar ne?  Na tvoju beskrajnu radost!
Nasilno trganje iz konteksta i slijepa difamacija svega i svih što ugrožavaju ukorijenjeni "status quo" oduvijek su naravno bila glavna oruđa uspavanih duhova.
...

Meni sasvim dovoljno. Ne radi se tu o nekom omanjem gafu. Čovjek niječe teoriju evolucije, ne vidim što je tu nasilno istrgnuto iz konteksta. Izjava je prilično jasna i nedvosmislena.
Slušao sam ga u emisiji "Na rubu znanosti" i dok bi one teorije oko 11.rujna još nekako i mogao progutati, kad je prešao na oružja za potrese i špijunske žarulje... Mislim, zaista...
Čovjek nije bio sposoban savladati osnovno i srednjoškolsko gradivo, a sada je odjednom vrhunski intelektualac i mislioc sposoban proniknuti u sve tajne i zavjere društva. On je samo još jedan od likova koji misli da je dovoljno pročiati dvije znanstvene knjige namijenjene općoj populaciji i da te to čini stručnjakom na području, da će to nadomjestiti godine školovanja. Samo još jedan u plejadi naivaca koji se trude shvatiti strategiju čitave partije sve do kraja, a nije sposoban izračunati dva poteza unaprijed, samo još jedna globalna Branka Šeparović.
Ne tvrdim da je sve što priča apsolutna glupost. Pored svih tih teorija, prije ili kasnije nešto će i pogoditi. Čovjek očito ima mašte i možda bi mu bilo bolje da se odlučio na pisanje sf romana. Zašto nisam i neću pročitati ništa od njegovih knjiga? Cijena je jednostavno prevelika... Morao bi prodati mnogo sebe da kupim to malo magle, a onda, jadni mi otac i mati koji su školovali sina da bi mu jednog dana ovakvi kao Icke bili uzor.

Evidentirano
Zeleni
Top
*
Offline Offline

Postova: 598


Chesspect: +1389

« Odgovor #17 na: 06-02-2012, 18:59:28 »
+2

 Smiley
Naravno da je nasilno istrgnuto uz konteksta. Isto kao i ovaj dio o oružju za potrese, a pogotovo dio o žaruljama. Pokušat ću objasniti zašto, ali nakon osvrta na nizak udarac, u službi konteksta Ickeove nevjerodostojnosti, zadan kroz tvrdnju da "nije bio sposoban savladati gradivo", jer to nije točno. Zar misliš da tip koji je toliko elokventan i inteligentan nije sposoban savladati gradivo srednje škole? Naravno da ne misliš. Naizgled sitna, a zapravo ogromna razlika između "nije završio srednju školu" i "nije bio sposoban savladati gradivo", namjerno je podmetnuta.
Darvinizam, kao što rekoh, ima velikih šupljina. Najveća je, dakako, "karika koja nedostaje". I sve dok netko ne objasni taj dio - svatko ima pravo posumljati u njega. Dio koji je, uzgred rečeno, u antropološkom i geološkom smislu tek nedavna povijest, a Darwinovom analogijom bi u tom slučaju trebalo postojati stotine tisuća dokaza. Međutim, ne postoji ni jedan. Homo erectus je jednostavno preko noći odlučio postati homo sapiens. Ta je priča zgodna za udžbenike, i meni je bila super u školi. Isto ko i ona o lovcima sakupljačima. Koji su odjednom, ničim izazvani, sagradili babilonsku kulu, sfingu, piramide i hram u Baalbeku s blokovima od 600 tona. Potom su sve vještine preko noći zaboravili. To smo učili u školi.
A kaj se tiče žarulja...od cijele teme o štetnosti štednih žarulja; o neisplativosti njihove upotrebe, o stravičnom kemijskom zagađenju koje nas tek čeka kad milijarde tih žarulja završi na smetlištima ( već ih ima podosta ) o neprirodnom i nedovoljno ispitanom svjetlosnom spektru kojeg emitiraju, o prešućenoj informaciji da su prilikom oscilacija napona osjetljive isto kao i obične žarulje ( u to sam se uvjerio više puta, a vrlo su skupe  fool2 )...dakle, od svega toga ti istrgneš dio u kojem govori o mogućnosti da ih netko zloupotrijebi za manipulaciju.  unknown
« Zadnja izmjena: 06-02-2012, 19:02:54 od Zeleni » Evidentirano

always look on the bright side of life
Gulliver
Kralj
*
Offline Offline

Postova: 7.613


"Život je samo most. Ne gradi kuću na mostu."

Chesspect: +17744

« Odgovor #18 na: 07-02-2012, 14:41:46 »
+3

Kukavičluk pita: Je li to sigurno?
Probitačnost pita: Je li to lukavo ("promišljeno")?
Taština pita: Je li to popularno?
Ali s(a)vjest pita: Je li to ispravno?

Dođe trenutak kad se mora zauzeti pozicija koja nije ni sigurna, ni lukava ("promišljena")
niti popularna, pa ipak potrebno ju je zauzeti zato što je ispravna.


Dr. Martin Luther King, JR
« Zadnja izmjena: 07-02-2012, 15:46:58 od Gulliver » Evidentirano

\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch

\"Istina je zemlja koja nema staze\" .... Jisshu Krishnamurti

\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\"
Osho
Schlechter
Dama
*
Offline Offline

Postova: 1.571


Hope for the best,expect the worst.

Chesspect: +3996

« Odgovor #19 na: 07-02-2012, 15:20:13 »
+4

I have a dream... Smiley
« Zadnja izmjena: 07-02-2012, 15:23:08 od Schlechter » Evidentirano
Gulliver
Kralj
*
Offline Offline

Postova: 7.613


"Život je samo most. Ne gradi kuću na mostu."

Chesspect: +17744

« Odgovor #20 na: 07-02-2012, 15:35:54 »
+4

Kingova izjava u originalu glasi:

Cowardice asks the question: - Is it safe?
Expediency asks the question: - Is it politic?
Vanity asks the question: - Is it popular?
But conscience asks the question: - Is it right?

And there comes a time when one must take a position that is neither safe, nor politic, nor popular, but one must take it BECAUSE it is right.


Pri usporedbi zapazio sam da hrvatski prijevod kojim sam do sada bio raspolagao nije baš najoptimalniji.
Npr. "expediency", u izvornom značenju: "Probitačnost" (u smislu isplativosti) prevedeno je kao "srvsishodnost", što baš ne pogađa srž izraza, kao ni "razumno", što je zapravo tek sekundarno značenje izraza "politic", koji prije svega znači "luk, promišljen, razborit, vješt".
Također, "conscience", uz "savjest" označava i "svijest".
S obzirom na to izmijenio sam i tekst hrvatskog prijevoda iz prethodnog posta, kako bi bolje odgovarao Kingovom originalu.
« Zadnja izmjena: 07-02-2012, 15:41:25 od Gulliver » Evidentirano

\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch

\"Istina je zemlja koja nema staze\" .... Jisshu Krishnamurti

\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\"
Osho
Gulliver
Kralj
*
Offline Offline

Postova: 7.613


"Život je samo most. Ne gradi kuću na mostu."

Chesspect: +17744

« Odgovor #21 na: 17-02-2012, 10:35:00 »
+2

Uvjeren sam da ima sasvim dovoljno obilja u hrani, vodi i prirodnim bogatstvima za svih, bude li bilo dobre volje pravedno razdijeliti plodove prirode; a time i preduvjeta da svako biće stasa sito, živi dugo i sretno i umre u zadovoljstvu.

"Inženjeri" "Novog Svjetskog Poretka" međutim ne misle tako - vele da bi nas stanovnika Zemlje trebalo biti desetak puta manje!
A kako to misle postići? Pa "postižu" to već godinama, na više perfidnih načina...za početak - prskaju nas "chemtrailovima"...da, onim za što smo sve donedavno vjerovali da su tragovi kondenzacije iz mlažnjaka...


Evidentirano

\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch

\"Istina je zemlja koja nema staze\" .... Jisshu Krishnamurti

\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\"
Osho
Gulliver
Kralj
*
Offline Offline

Postova: 7.613


"Život je samo most. Ne gradi kuću na mostu."

Chesspect: +17744

« Odgovor #22 na: 17-02-2012, 11:02:06 »
+2

Ovo nije inkonstruirana fantazija "teoretičara zavjere", već svjedočenje stručnjaka iz prve ruke...
Vremenske i tektonske (ne)prilike su 100% djelo prirode i njenih redovitih klimatskih i geo-ciklusa?
Vrijeme je nad tim još jednom dobro razmislimo...A vrijeme je i da nam netko objasni, na koji način znanost nudi čovječanstvu "blagostanje" i "znanstvenu revoluciju"; umjetnim izazivanjem potresa, uragana i ostalih "divota", GMO-om i i sve agresivnijim pesticidima, kemijskim tragovima i kemoterapijom, pretpostavljam?
Je li to ono što su "promotori vrlog novog svijeta", sa beskrajnim eufemističkim licemjerjem, nazvali "velikom pobjedom znanosti"?
Jao si nam onda i pomagaj! Ali nije sve tako crno, naravno: budući da ćemo imati sve ljepše i šarenije komunikacijske spravice i igračkice, bar ćemo si moć brzo međusobno dojavit da smo u banani...
« Zadnja izmjena: 17-02-2012, 11:55:27 od Gulliver » Evidentirano

\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch

\"Istina je zemlja koja nema staze\" .... Jisshu Krishnamurti

\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\"
Osho
Zeleni
Top
*
Offline Offline

Postova: 598


Chesspect: +1389

« Odgovor #23 na: 29-02-2012, 17:42:42 »
+2

Jedan nov, vrlo lijep i prigodan video uradak... good2
David Icke - When The Knock Comes On Your Door!! & The Madness Of War!! ...
Remember who you are... yahoo

Evidentirano

always look on the bright side of life
Danijel Domazet
Dama
*
Offline Offline

Postova: 1.621


Chesspect: +3058

« Odgovor #24 na: 29-02-2012, 21:16:29 »
+2

Znači mali zeleni nas zalijevaju i zaprašuju!!!???  Grin Ima da nam narastu Darwinove škrge...
"Zahebali zeleni klimu,
mjesto ljeta šalju zimu..."
                                       rofl2
Evidentirano
Fred1955
Lovac
*
Offline Offline

Postova: 309


Chesspect: +739

« Odgovor #25 na: 16-12-2016, 09:35:04 »
+1

 Read   David Icke : Najveća Tajna

Evo njegove kontroverzne knjige. Možete je skinuti u pdf-u.
Ja sam je pročitao. Mnoge stvari su več poznate - zabranjena arheorologija.
Već su o tome pisali mnogi autori počev od Danikena.
Mnoge stvari o nekakvim gušterima su samo " senzacolističke teorije " pisca.

Mislim da je pisana samo zbog profita.
Čovjek je inteligentan da napiše, " pa tko voli , nek izvoli". Sve to služi samo razonodi i profitu.
Zar se na tome ne zasnivaju sve religije svijeta ?

                                                      vanzemaljac

http://www.onlineknjige.com/wp-content/uploads/2015/11/Najveca-Tajna-David-Icke.pdf:

                                                                Read
  
<a href="http://www.onlineknjige.com/wp-content/uploads/2015/11/Najveca-Tajna-David-Icke.pdf" target="_blank">http://www.onlineknjige.com/wp-content/uploads/2015/11/Najveca-Tajna-David-Icke.pdf</a>

                                                                bye2

« Zadnja izmjena: 16-12-2016, 10:10:59 od Fred1955 » Evidentirano

-   O šahu je rečeno, da jedan život nije dovoljan za njega. Ali to je greška života, a ne šaha !  - William Ewart Napier
 Str: 1 [2]
  Ispis  
 
Skoči na:  


Copyright © 2010-2017 Šah.hr. Sva prava pridržana.

eMail
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!