Pozdrav svima!
Novi sam u sahu, pa mi konfiguracija houdinia radi probleme. znaci instalirao sam arenu i iz nje houdinia i tu sam otprilike stao.
1)analizu partije kad pokrenem analizira mi trenutno otvoreni potez, a ne cjelokupnu partiju.
2)koje su najbolje postavke za analizu partije
3)kako ubaciti nekakvu knjigu otvaranja
mislim da je to to. ako je nesto nejasno, molim vas pitajte i odgovorite mi na pitanje. googla sam i koristio help, ali nije polucilo nikakvim rezultatima. i znam da je zahtjevno pitanje, ali sam jednostavno zapeo.
unaprijed hvala!
Bok,
Nažalost nisam ti od velike pomoći jer koristim komercijalni Fritz sa Rybka enginom... Ovo Arena+Houdini je kolko vidim nešto besplatno? Možda da nas malo uputiš?
Inače, ja u Fritzu imam opciju "Full analysis" gdje zadam koliko vremena hoću da vrti po potezi ili po cijeloj partiji. Obično mu dam 2-3 sata za partiju, i kad se vratim partija je izanalizirana, t.j. naznačeni su savjeti i varijacije gdje je moglo bolje i slično... Ovo što ti pominješ je u Fritzu "Infinite Analysis" gdje komp analizira jednu poziiju beskonačno vremena. To koristim kad sam idem kroz partiju i gledam gdje je moglo bolje.
Pozdrav.