Pozdrav MK! Nisam administrator na Šah.hr niti sam na bilo koji način povezan s ljudima koji su ga pokrenuli i koji ga održavaju. Stoga će moji odgovori imati donekle ograničen doseg jer je administratorsko osoblje najkompetentnije da vam odgovori.
Istovremeno, neki od problema koje navodite su izravno vezani za činjenicu da na forumu za prikaz šahovskih dijagrama koristimo
PGN4WEB – besplatni proizvod, autora Paola Casaschija – i određene navedene nedostatke i željene dodatne mogućnosti može riješiti samo on. Ovisno o njegovom raspoloženju i vremenu na raspolaganju (Ne tvrdim, ali mislim da Paolo ne živi od PGN4WEB-a već je to proizvod njegovog entuzijazma i radi na njemu u svoje slobodno vrijeme, dakle, onda kada ne zarađuje stvarno za
kruh svoj svagdanji, ma što god bilo to čime se bavi da bi preživio.).
Znam da ste neka od ovih pitanja već postavljali na forumu, pa i izravno administratoru, stoga zaključujem da niste dobili odgovore. A ja ću vam vrlo rado odgovoriti … ali da počnemo prvo malo s kraja …
- Pregled postova koji sadrže dijagrame prije objaveOva funkcionalnost se, nažalost, izgubila kod jedne od nadogradnji PGN4WEB-a negdje u ožujku 2012. Prošlo je doista dosta vremena a stvar i dalje nije riješena …
Problem: nova verzija programa za prikaz ploče - "Pregled" ne radi-----
- Koordinate na šahovskom dijagramuKoliko mi je poznato, ova opcija u PGN4WEB-u trenutno ne postoji. Kakve su šanse da se pojavi? Ovisi o Paolu.
-----
- Pojednostavljena izrada problemskih dijagrama poboljšanim predefiniranim kodomPotpuno se slažem s vama da bi ovo malo poboljšanje predefiniranog koda za izradu problemskih dijagrama olakšalo izradu istih. Uvijek dajem svoj glas za to da se korisnicima olakša život koliko god je to moguće. Ujedno mislim da ovo poboljšanje ima najrealnije osnove za skoro ostvarenje jer predmnijevam da nije izravno vezano s Paolom već je ovu funkcionalnost, vjerojatno,
naštrikao netko od administratora tko se kuži u skriptiranje.

Dragi MK, pokušao sam vam odgovoriti najbolje što sam mogao, oprostite mi ako nisam u potpunosti ispunio vaša očekivanja.
Srdačno ... Vladimir