Šah.hr - prvi hrvatski šahovski forum
03-08-2020, 21:19:31 *
Dobrodošli! Molimo, prijavite se! Još niste član? Registrirajte se u dva jednostavna koraka!

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Pratite nas na Facebooku: https://www.facebook.com/Sah.hr.sahovski.portal
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Garry Kasparov odlazi iz Rusije  (Posjeta: 2985 puta)
Danijel Domazet
Dama
*
Offline Offline

Postova: 1.636


Chesspect: +3072

« na: 05-07-2015, 20:20:59 »
+4

Garry Kasparov je danas na svom Facebook profilu obznanio odlazak iz Rusije u Sjedinjene Američke Države:

"Sjedinjene Države su osnovali ljudi koji su tražili slobodu od tiranije i ugnjetavanja, i nebrojeni milijoni su došli u SAD zbog istog razloga. Ne mogu reći da sam potpuno sretan što sam postajem jedan od njih jer to znači da ne mogu biti u Rusiji. Ali biti ću uvijek zahvalan SAD-u, i Hrvatskoj, što su mojoj obitelji dali novi start. Iako smatram da su SAD i ostatak slobodnog svijeta izgubili put od kraja Hladnog rata, ostaju tračak nade za one kao ja koji vjeruju u slobodu pojedinca.

Nadam se jednog dana povratku u slobodnu Rusiju. Do tada, pridružiti se drugim protjeranima i imigrantima u "jedinoj naciji izgrađenoj na ideji", prema rječima Margaret Thatcher, je blagoslov. Svi amerikanci, rođeni ovdje ili ne, trebali bi biti svjesni te privilegije, i raditi na stvaranju amerike najboljom što može biti, jer tako se stvara bolji svijet. Sretan rođendan Ameriko!"

p.s.
U originalu:
"The United States of America was founded by people looking for freedom from tyranny and oppression, and countless millions more have come to the US for the same reason. I cannot say I am entirely happy to have become one of them since it means I cannot be in Russia. But I will always be grateful to the United States, and to Croatia, for giving my family a fresh start. Although I feel the USA and the rest of the free world has lost its way since the end of the Cold War, it remains a beacon of hope for all those who value individual freedom as I do.

I hope to return one day to a free Russia. Until then, joining generations of other exiles and immigrants in "the only nation built on an idea", in the words of Margaret Thatcher, is a blessing. All Americans, born here or not, should be aware of that privilege and work to make America the best it can be, because that is how to make a better world. Happy Birthday, America!"
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  


Copyright © 2010-2017 Šah.hr. Sva prava pridržana.

eMail
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!