LaraCroft
Ei voi voitta.
Chesspect: +843
|
 |
« Odgovor #15 na: 05-04-2011, 08:06:46 » |
+3
|
Ova pjesma od Mike je super. Jasna, jednostavna, a duboka i poučna, kaže zbilja sve. Najbolji mi je dio kad želi reći da će ostat živjet u drvetu, travi... Duboko filozofski i idejno zbilja interesantno.

|
|
|
Evidentirano
|
Nightwish- "Elvenpath"
|
|
|
mbencic
Skakač
Chesspect: +214
|
 |
« Odgovor #16 na: 05-04-2011, 08:41:32 » |
+2
|
Naravno, radi se o Miroslavu Miki Antiću. Ne znam koliko je on poznat u ovim krajevima. U Vojvodini je on bio (i ostao) legenda.
Poznata je i njegova boemska uzrečica:
Čika Jova deci, čika Mika dva deci.
(Prevedeno: Zmaj Jova Jovanović je pisao djeci, a Mika ji ipak više volio čašu vina)
|
|
|
Evidentirano
|
Chess is fun
|
|
|
|
dyda
Dama
kokodak-kokodak
Chesspect: +2926
|
 |
« Odgovor #18 na: 20-04-2011, 20:54:41 » |
+3
|
Stihovi
Znam da kada legnem i zatvorim oči, tiho kao plima, pod okriljem noći oni će doći, pokriti mi tijelo. I ono će cijelo tonuti ko kamen. Samo misao ostati će bdjeti. Da upali plamen s jutra, kad me sjeti. Moji noćni gosti ostaviše znamen, koji mi jutra prazna osmjesima boji. Ti ratnici noći. Prijatelji dragi. Ti stihovi moji.
Možda će nekome djelovati egocentrično, ali evo, dobila sam nekakav poriv staviti jednu moju pjesmu na forum.Barem nisam povrijedila ničija autorska prava  hvala na čitanju  .
|
|
|
Evidentirano
|
Robovi smo svojih riječi i gospodari svoje tišine.
|
|
|
Gulliver
Kralj
"Život je samo most. Ne gradi kuću na mostu."
Chesspect: +17744
|
 |
« Odgovor #19 na: 20-04-2011, 21:09:13 » |
0
|
Stihovi
Znam da kada legnem i zatvorim oči, tiho kao plima, pod okriljem noći oni će doći, pokriti mi tijelo. I ono će cijelo tonuti ko kamen. Samo misao ostati će bdjeti. Da upali plamen s jutra, kad me sjeti. Moji noćni gosti ostaviše znamen, koji mi jutra prazna osmjesima boji. Ti ratnici noći. Prijatelji dragi. Ti stihovi moji.
Možda će nekome djelovati egocentrično, ali evo, dobila sam nekakav poriv staviti jednu moju pjesmu na forum.Barem nisam povrijedila ničija autorska prava  hvala na čitanju  . a ja se još pitam osjećaš li "Slap" !!?? Uvjerljivo razuvjeravanje na licu mjesta... Chesspect+Poetspect!!
|
|
|
Evidentirano
|
\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch
\"Istina je zemlja koja nema staze\" .... Jisshu Krishnamurti
\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\" Osho
|
|
|
Gulliver
Kralj
|
 |
« Odgovor #20 na: 20-04-2011, 22:03:52 » |
+2
|
dyda pjesma je lijepa, ima "ono nešto" u sebi što "samo sebe pjeva" (ne želim ni sumnjati da nije tvoja,mislim da te dovoljno znam,ne bi to učinila),moram biti brutalno iskren i priznati da me iskreno ugodno iznenadila jer nisam mislio da to imaš u sebi. Nemoj me krivo shvatiti,ne mislim u smislu da si bedasta ili takvo što,dapače! Jednostavno nisi mi ostavila dojam "poetskog tipa". Isprike! Nekad sam - već prilično davno i sam pisao pjesme i prozu, no eto čini se da su se ta moja pregnuća porušila negdje putem kroz životne bure, a volio bih vjerovati da to još spava negdje u meni - problem je u tome što " spavam" i ja skupa s njima...Možda je ključ u tome da jedan (skori!) dan trebam stat pred ogledalo, reći si jasno i glasno da sam lijena gu...a i da je krajnje vrijeme da se trgnem! Ostaj mi dobro...  Volio bih da staviš još koju... 
|
|
« Zadnja izmjena: 20-04-2011, 22:07:39 od Gulliver »
|
Evidentirano
|
\"Šah,poput ljubavi, poput glazbe, ima moć učiniti ljude sretnim\" .... S.Tarrasch
\"Ego je ledeni brijeg. Otopite ga u dubokoj ljubavi, tada će on nestati, a vi ćete postati dio oceana.\" Osho
|
|
|
dyda
Dama
kokodak-kokodak
|
 |
« Odgovor #21 na: 20-04-2011, 22:26:50 » |
+1
|
Hvala Gulliver. Kao i šah, i poezija je veliki posao, barem ju ja tako vidim. I kao sve drugo čime se čovjek hoće ozbiljno baviti. Ako si pisao, onda je to u tebi, i uvijek će biti. Samo je na tebi da to pokreneš. Kao što ti mene nisi doživio poetski, tako ni ja tebe ne doživljavam kao lijenčinu. Nek prođe neko vrijeme, pa stavim još koju neugodno mi je puniti ovaj forum svojim pjesmama pozdrav
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Danijel Domazet
Dama
Chesspect: +3062
|
 |
« Odgovor #22 na: 20-04-2011, 22:31:02 » |
+4
|
Zaista se osjećam počašćen... podijeliti intimu s forumašima je vrlo hrabro i iskreno.... chesspect je mala nagrada - plaćam ćevape!
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Gulliver
Kralj
|
 |
« Odgovor #23 na: 20-04-2011, 22:33:41 » |
0
|
Nek prođe neko vrijeme, pa stavim još koju neugodno mi je puniti ovaj forum svojim pjesmama pozdrav Vrijeme je stara lopina,dyda,ne vjeruj mu,vara! Samo ti stavljaj,sramu nema mjesta u poetskom svemiru; bez brige čitamo te!
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dyda
Dama
kokodak-kokodak
|
 |
« Odgovor #24 na: 20-04-2011, 22:38:13 » |
+1
|
Zaista se osjećam počašćen... podijeliti intimu s forumašima je vrlo hrabro i iskreno.... chesspect je mala nagrada - plaćam ćevape!
Dany...ako se ikada upoznamo i sretnemo, otići ćemo na te ćevape, ne zbog mojih stihova, nego zbog svih lijepih riječi koje si oduvijek imao za mene  Tnx
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
dyda
Dama
kokodak-kokodak
|
 |
« Odgovor #25 na: 20-04-2011, 22:53:31 » |
+1
|
Vrijeme je stara lopina,dyda,ne vjeruj mu,vara! Samo ti stavljaj,sramu nema mjesta u poetskom svemiru; bez brige čitamo te!
Eh Gulliver, sad si ti mene povukao ne za jezik, nego za pero  VRIJEME
Ono je jučer, danas i sutra. Monstrum bez lica. Beskrajna izmaglica stvaranja. Ono je bezličan stvor. Predator. Majstor suptilnog varanja. Razlog našeg postanja, i našeg nestajanja. Ono je vrlina, i mana. I svjetlo i tama naših nadanja. Ono je sjeme dobra i zla. Sjeme ljubavi i mržnje.
Vjere i nevjere ono je sjeme.
Taj izdajnik, što teče u nepovrat. Sveto i prokleto.
Vrijeme... A sad i za sad -dosta 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Gulliver
Kralj
|
 |
« Odgovor #26 na: 20-04-2011, 23:03:14 » |
+1
|
Vidim ja dyda, to tvoje naliv-pero se puni srcem! Živjelo! POETSPECT !! ............................... Ma sad si me baš raspikala,možda se i ja usudim jedan dan... jedina frka je što sam malo perfekcionist u tim stvarima,možda baš u tom grmu leži pjesmozec...valjda ga ipak treba potjerat iz grma u šumu,pa iz šume na drum,pa što bude... Samo da pobijedim tog svetog i prokletog...izdajnika!! Prije negoli oteče u nepovrat...
|
|
« Zadnja izmjena: 20-04-2011, 23:06:59 od Gulliver »
|
Evidentirano
|
|
|
|
dyda
Dama
kokodak-kokodak
|
 |
« Odgovor #27 na: 20-04-2011, 23:14:18 » |
+1
|
Imam isti problem...zato pišem danima jednu pjesmu...i opet nisam zadovoljna. Pa kad vidim da bolje ne mogu, ostavim ju da se hladi i onda popravljam godinama  Samo nekoliko od stotinjak su potpuno zadovoljavajuće za mene. Osim dječjih, one su mi sve dobre  Hajde...pa da i tebe čitamo ovdje 
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Gulliver
Kralj
|
 |
« Odgovor #28 na: 20-04-2011, 23:44:16 » |
+1
|
Imam isti problem...zato pišem danima jednu pjesmu...i opet nisam zadovoljna. Pa kad vidim da bolje ne mogu, ostavim ju da se hladi i onda popravljam godinama  Samo nekoliko od stotinjak su potpuno zadovoljavajuće za mene. Osim dječjih, one su mi sve dobre  Hajde...pa da i tebe čitamo ovdje  tHX,dyda, nažalost trenutno me muče nimalo poetski problemi...naći posao...platit režije...ponekad mi dođe poslat sve u ... i odmetnut se negdje u šumu, u iskonsko! (možda tamo nađem inspiraciju!) Nije ni čudo da su svi veliki pjesnici skončali u bijedi...i tuberkulozi! Stvarni svijet nikad nije mazio pjesnike... čuđenje u svijetu čije oči velike i nijeme rastu ponad stvari (nije mi slučajno baš nesretni Šimić pao na pamet uz ovu misao). A današnji svijet pogotovo... Ostaj mi laku noć!
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Zeleni
Chesspect: +1389
|
 |
« Odgovor #29 na: 20-04-2011, 23:55:29 » |
+2
|
Dyda, vrlo dobro!  Sad si odmah moram pročitat nešto od Jesenjina ili Slamniga
|